De tofste foto’s van IJsland #2


Een blogpost op dinsdag, een ware uitzondering maar deze week verschijnt er iedere dag een blogpost met de mooiste, leukste en tofste foto’s van IJsland. Vandaag is het tijd voor deel 2! Altijd al willen weten hoe de nazomer er uit ziet in IJsland? Walvissen willen spotten? Ik neem je weer mee!

De foto’s staan op chronologische volgorde, dus augustus zijn we inmiddels uit. Op naar de maand september in IJsland.


Met een gouden zonsondergang in de Landbrotalaug hotpot. Een natuurlijke hotspring waarvan je er verschillende vind door heel IJsland. Het water was heerlijk warm en we genoten zo enorm van dit speciale moment. Zeker een van de meest toffe ervaringen!


De golven bij Malariff lighthouse waren zo onwijs hoog. Ze spatten tegen de rotsen op in het water, je kan er naar blijven kijken.


Ook bij Malariff lighthouse, deze keer op het strand. De golven blijven fascinerend.


Uit deze kraan kwam drinkwater, zat alleen natuurlijk heel wat kalk in. Dus ik heb gelukkig niet mijn flesje leeggegoten om hem hier bij te vullen. Deze plek wordt gezien als een waterbron, Ölkelduvatn.


Bij de yellow beach, onderweg naar het meest westelijke punt van IJsland. Zo bijzonder dat je ook zulke stranden met zo’n blauw water kan vinden in IJsland.


Happy me! Bij het meest westelijke punt van IJsland genoot ik van het uitzicht en het heerlijk zachte gras. Helaas geen puffin kunnen spotten bij Bjargtangar, Látrabjarg.


De westfjorden, wat minder bekend onder de toeristen, maar wat een plaatje!


De ruige zee onder het meest westelijke punt van IJsland, Bjargtangar, Látrabjarg.


Kolugljúfur, een prachtige waterval die doorliep in…


… een kloof aan de andere kant van de brug. Zo ruig kan alleen het landschap in IJsland zijn.


IJslandse paarden zijn ook écht een begrip in IJsland. Gelukkig zijn wij er ook tegengekomen op trip, later zelfs bijna in de achtertuin!


Whalewatching in Akureyri, om de vijf á tien minuten kwamen een groep van vier walvissen boven. Geweldig om van zo dichtbij die reusachtige beesten te zien. In het echt zag je zelfs het hele lijf onderwater.


Eerst spuiten ze een hoop water en daarna nemen ze een duik om weer onderwater te gaan.


Akureyri met zonsondergang!


Goðafoss, de waterval van de goden. Stiekem enorm dicht bij het randje, maar gelukkig was mama daar op dat moment niet van op de hoogte ;-) Je moet wat voor een toffe foto!


Hverir, Námafjall. Een geothermisch veld vol sissende zwavelwalmen, bruisende modder en verschillende kleuren aarde. Echt een plek om je ogen uit te kijken!


En dus een toffe springfoto bij deze bijzondere plek. Je wordt extra gelukkig als je met de leukst personen op trip bent.


Dettifoss, voor deze reusachtige waterval was een panorama nodig. Het is niet voor niets de breedste waterval van Europa.


Selfoss, de waterval in de buurt van Dettifoss. Op de top van de waterval kon je gewoon lopen op bepaalde plekken. Hier startte de vriendschap met Martin, uiteindelijk mijn beste vriend tijdens dit avontuur in IJsland <3


On the road again, we hebben zoveel gereden en elke weg was weer prachtig. Dit was langs het meer Myvatn.


Myvatn, een meer met een prachtige natuur, volgens mij kun je je in deze omgeving dagen vermaken! De herfst deed langzaamaan zijn intrede en de natuur kleurde van groen naar goud.


Landmannalaugar, een gebergte in het midden van IJsland maar absoluut de moeite waard. We maakten een van de hikes in het gebied wat begon met gewone wandelpaden.


Er was vol op groen aanwezig en het landschap was magisch!


Onderweg was het uitzicht al prachtig! Ik hou van de bergen!


Boven op de berg sprong ik nog even op de rug bij mijn beste vriendinnetje, we made it!


Het uitzicht was prachtig, ik vind deze foto net een schilderij lijken! Zo prachtig!


De gekleurde bergen waar Landmannalaugar om bekend staat. Het blauw maakt alles zo bijzonder!

Dit was alweer deel 2 van de tofste foto’s van IJsland. Bereid je voor op deel 3 morgen!

Liefs, Sophie

Wat vind jij van Landmannalaugar?

Ook benieuwd naar de andere foto’s?
De tofste foto’s van IJsland #1
De tofste foto’s van IJsland #3
De tofste foto’s van IJsland #4
De tofste foto’s van IJsland #5

13 comments

  1. JE FOTO’S Sophie, ze zijn echt zoooo mooi! Het geluk straalt er echt vanaf, hihi :D Toen ik de naam myvatn las, moest ik direct weer denken aan toen ik er was: wij hadden toen echt enoooorm veel van die ieniemienie vliegjes/mugjes haha, en omdat ik toen ziek was heeft het precies een grote indruk op me nagelaten, hahaha. Wat een mooie plekken heb je weer bezocht, ik wil er gelijk nog eens naartoe :) Je hebt zo ongeveer heel IJsland gezien zeker? :) Liefs!

  2. Aah, wat een mooie foto’s!! Hierdoor krijg ik zoveel zin om een ticket te boeken en te vertrekken naar IJsland! Misschien maar eens kijken voor de volgende vakantie :)
    Wat een gave foto’s maak je. Ik kijk uit naar de rest van de foto’s deze week!

  3. OMG wat een mooie foto’s! Waarom heb je deze foto’s voor zon lange tijd verborgen voor ons gehouden? Haha. Nee maar even serieus, ik heb echt zin om een trip naar IJsland te boeken nu. WAT MOOOOI!

  4. Wat is het toch prachtig daar! IJsland staat echt hoog op mijn lijstje, zou er zo graag naar toe willen. En die blonde haren bij de bruine paarden, zo mooi <3

  5. Zo ontzettend mooi! Dit zijn allemaal plaatsen waar ik afgelopen keer niet geweest ben, ik ben zo benieuwd waar alles precies is, ik markeer tegenwoordig alles wat ik zie op een kaart op google maps, zodat ik zeker weet dat ik alle mooie plekken zie als ik weer terug ga. Je foto’s doen me weer enorm terug verlangen, wat is het toch ontzettend fijn daar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge