De mooiste ster aan de hemel.nl bestaat 2 jaar!


Wow, zodra ik begin met het schrijven van deze post gaan mijn gedachtes weer terug. Wat is er het afgelopen blogjaar gebeurd? Een onbeschrijfbaar gevoel overvalt me. Wat heb ik een ge-wel-dig jaar achter de rug. Eerst maar even terug naar het artikel van vorig jaar. Wat schreef ik toen ook alweer? Want jeetje, ik heb echt geen idee waar ik over heb geschreven. Het enige waar ik aan kan denken zijn alle geweldige dingen die ik dit blogjaar heb mogen beleven.

“Het is daarom ook tijd voor een nieuw doel voor het nieuwe blogjaar. Mijn doel is dit jaar om alle kansen te pakken die ik krijg en dit samen met jullie te delen. Het leven is immers te kort om er niet van te genieten. Natuurlijk zal het verliezen van mijn vader altijd iets blijven waar ik over zal blijven schrijven.” Dit stukje tekst liet mijn mondhoeken opkrullen. Ik heb onbewust mijn doel waargemaakt en werkelijk waar álle kansen aangepakt die ik heb gekregen. Ik heb mijn dromen wederom waar mogen maken en dat is eigenlijk toch wel heel bijzonder.

Dit blogjaar is nauwelijks te omschrijven. Mijn blog is vooral in het begin een houvast geweest in mijn leven. Door te schrijven kon ik mijn verdriet stukje voor stukje verwerken. Door gewoon even op dit toetsenbord te rammelen schreef ik zoveel gedachtes neer op dit ene plekje op het wereld wijde web. Zoveel gevoelens, zoveel tranen zijn er gevallen tijdens het schrijven van ontelbaar veel artikelen. Wat begonnen is op een wordpress site, is precies twee jaar geleden mijn eigen domein geworden. Demooistesteraandehemel.nl heeft mij gemaakt tot de persoon wie ik nu ben. Niet direct, maar mijn blog heeft zeker wel indirect richting gegeven aan mijn leven.

Ik vraag het me vaak af, of ik zonder mijn blog ook zo’n geweldig leven zou hebben gehad. Want eerlijk is eerlijk, het was een groot feest het afgelopen blogjaar. Ik heb supertoffe samenwerkingen aan mogen gaan met merken als Duifhuizen en Sacha, heb een gat in de lucht gesprongen bij elke nieuwe mijlpaal. Elke nieuwe volger blijft een feestje, of dat nu op mijn social media kanalen is of op mijn blog. Door het bloggen heb ik mijn passie voor schrijven en het creëren van content weer herontdekt en daar beleef ik onwijs veel plezier aan. Het heeft lange tijd geduurd, maar ik kan eindelijk met trots vertellen over mijn blog. Want stiekem ben ik ook gewoon trots op wat ik heb bereikt! Eerst vond ik het nog wel eens moeilijk om er over te praten met anderen. Maar doordat je er al zo lang eigenlijk echt uren werk aan besteed per week, mag je er eigenlijk gewoon super trots op zijn en dat ben ik nu dan ook! Er zit zo onwijs veel werk in het onderhouden van een blog, dat ik trots ben dat ik dat eigenlijk al meer dan twee jaar vol houd.

Soms lees ik wel eens oude blogartikelen terug en dat voelt fijn. Fijn, omdat ik details soms vergeten ben en ik op deze manier al die waardevolle gedachten gebundeld heb. Het lijkt soms al zo lang, die twee jaar, want wat heb ik veel meegemaakt. Ik heb in onwijs diepe dalen gezeten, maar mezelf er altijd weer uit weten te krijgen. Mede dankzij de onvoorwaardelijke steun van mama, mijn alles op deze wereld. Want jeetje, wat mijn mama wel niet allemaal voor mij doet, dat is echt zo bijzonder <3 We lachen samen, huilen samen en kunnen allebei ontzettend boos zijn op alles en iedereen als we weer even in een dip verkeren. Maar als ik op iemand terug kan vallen, dan is het mam. Altijd is ze daar, waar ik ook ben. Zonder de support van mama met mijn blog  en de keuzes in mijn leven was ik denk ik ook nooit zo ver gekomen. Alle foto’s die ze voor mijn blog heeft gemaakt, de feedback en soms dan zegt ze er ook iets over als ze het gelezen heeft. Ook het feit dat ze me heeft gesteund om een minor in het buitenland te volgen vind ik zo onwijs fijn. Onze band was altijd al hecht, maar door wat we hebben meegemaakt is onze band hechter dan ooit. <3

Mijn blogjaar in cijfers:
Op dit moment heb ik 380 volgers via bloglovin, 815 volgers via Instagram, 541 volgers via twitter en 227 mensen liken mijn facebook pagina. Er staan ondertussen 421 artikelen op mijn blog en ik heb 5385 reacties mogen ontvangen. Mijn meest gelezen blogpost van het afgelopen jaar was het artikel wat ik schreef op 6 maart 2016. ‘Omdat het nooit verandert’. Dit artikel is maar liefst 1233x gelezen! Ongelofelijke getallen én dan te bedenken dat ik ook mijn YouTube kanaal weer onder het stof vandaan heb gehaald. Met veel plezier maak ik vlogs tijdens mijn reis en ik ben dan ook apetrots op die 46 abonnees op mijn YouTube kanaal!

Op naar een nieuw blogjaar! Laten we hopen dat ik er net zo van mag genieten als dat ik het afgelopen jaar heb gedaan. Of dat ik er in ieder geval met net zo’n trots gevoel op terug kan kijken als dat ik nu doe.

Liefs, Sophie

15 comments

  1. Wat een mooie terugblik Sophie! Gefeliciteerd met 2 jaar bloggen! Ik hoop dat je nieuwe blogjaar weer heel inspirerend voor je mag worden. Volg vooral je eigen pad én hart bij alle volgende ontwikkelingen. Enjoy!

  2. Wat heb je het mooi verwoord. Een hele mooie terugblik met mooie cijfers. Op naar een nog succesvoller jaar! En dat verdien je, je blog is erg inspirerend!

  3. Van harte gefeliciteerd met je blogverjaardag! De mijne bestaat nu bijna 1 jaar en ik moet zeggen dat ik het leuker vind dan ik had kunnen denken voordat ik met bloggen begon. Veel plezier het komende blogjaar!
    Tanja schreef onlangs …Peanutbutterloversday

  4. Ik vind dat je erg leuk schrijft, het leest lekker weg en wat sta je positief in het leven zeg! Ik hoop dat je in het komende jaar weer al je doelen behaald en toffe dingen mag meemaken! 🎊

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge