En toen ging de knop om

wpid-2015-07-31-02.41.34-1.jpg.jpeg
Het is alweer een jaar geleden dat de knop spontaan om ging. Het was tijd om uit de negatieve sleur te raken. Ik raakte geïnspireerd door andere bloggers en besloot toen op het een of andere moment om geluksmomentjes te verzamelen. De knop ging om op mijn blog. Van pessimist naar realist.

De focus ging van negatief naar een mini beetje positief. Het was nog niet geweldig maar het was en begin. De rubriek “Things that made me happy in…” werd geboren en heeft nu een jaar lang gezorgd dat ik elke maand gefocust was op de kleine dingen. De kleine dingen die je gelukkig maken.

Ik leerde in dit jaar dat de kleine dingen je gelukkig kunnen maken en dat je er achteraf nog steeds gelukkig om kan zijn! Het leven wordt zoveel leuker, mooier en beter als je je alleen al probeert te focussen op het kleine geluk. Er zijn ontelbaar veel kleine geluksmomentjes en zonder die inspirerende bloggers had ik al deze momenten niet gehad en niet zo intens beleefd.

Nu ben ik inmiddels een jaar verder en voor mijn gevoel is mijn hele blik op de wereld totaal veranderd. Hopelijk mag ik nog ontzettend veel groeien maar voor nu ben ik al heel erg trots op wat ik heb mogen bereiken.

Mijn ervaringen en leermomenten:

– Focus je op de kleinste dingen, zo was ik de ene dag onwijs trots dat ik überhaupt mijn bed uit was gekomen en de andere dag dat ik een goed cijfer had gehaald voor een tentamen. De kleine dingen kunnen je echt al voldoening geven zodat je een stuk trotser op jezelf kan zijn.
– Als je bezig bent met het verzamelen van lichtpuntjes en positieve dingen dan krijg je er ook steeds meer oog voor. Je ziet dan niet alleen maar de negatieve kant in het leven maar gaat eigenlijk ook een soort van ‘op zoek naar de geluksmomentjes’
– Je bent er bewust mee bezig als je weet dat je geluksmomentjes aan het vastleggen bent in een bepaalde tijd. Zo sta je ook net iets langer stil bij het feit dat je er gelukkig van wordt.
– Er is licht aan het einde van de donkere tunnel én er is licht tussen de donkerste delen. Het licht moet alleen gezien worden en dat kan alleen als je je focust op positieve dingen.
– Positief denken en schrijven is makkelijker dan ook echt positief doen.
– Ik kwam erachter welke ‘standaard’ dingen mij gelukkig maken zoals met vrienden zijn, lekker eten en de zon. Geluk is dan soms ineens overal!
– Soms kun je gewoon even niet positief zijn en dat is helemaal niet erg want morgen is er weer een dag.

Voortaan steek ik de “Things that made me happy in…” in een ander jasje. A.s. zondag verschijnt de update van november weer. Want ook na een jaar gaat de zoektocht naar lichtpuntjes door.

Liefs, Sophie

Verzamel jij al lichtpuntjes?

7 comments

  1. Oef, confronterend artikel. Ik was het verzamelen van lichtpuntjes / geluksmomentjes uit het oog verloren. Tijd om dat te veranderen! Ik vind het zo mooi om te lezen hoe jij weer bent gaan genieten en waar jouw focus ligt. :)

  2. Fijn om jouw mooie leermomenten te lezen. Ik weet zelf ook inderdaad hoe belangrijk het in om de kleine dingen te waarderen en daar ben ik dan ook dagelijks mee bezig. Ik vind je artikel dan ook heel sterk voor de mensen die de focus nog niet hebben, ik denk dat zij daar echt mee geholpen zijn <3

  3. Wat goed en mooi dat je hier zo aan werkt. Ik schrijf elke avond op een briefje waar ik die dag dankbaar voor was. Inmiddels heb ik al HEEL veel briefjes in een glazen pot, leuk! Zo leerde ik de kleine lichtpuntjes te waarderen. Succes! :)
    Miriam schreef onlangs …Let’s Talk: Operatie #2

  4. Goed zo mop! Ik vind het fijn om te lezen dat, ondanks dat het niet altijd op rolletjes gaat, het goed met je gaat. Lichtpuntjes zoeken is heel belangrijk! Mooi om te lezen <3

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge