Boek aanraders! #2

wp-1469994214581.jpeg
Inmiddels heb ik alweer heel wat boeken versleten én is het dus tijd voor een boek aanraders deel twee! Het eerste deel zat vol met toppers. Of dat bij de boeken die ik laatst uitgelezen heb ook zo is, lees je in dit artikel!

Ik heb weer vijf mooie boeken gelezen én ik laat jullie maar al te graag zien welke mijn favorieten zijn.

We moeten je iets vertellen
We moeten je iets vertellen – Marion Pauw (★★)

Kathelijne is halverwege de twintig en lijkt het helemaal voor elkaar te hebben. Ze heeft een bestseller geschreven, is knap en heeft veel vriendinnen. Dan valt ze voor de charmes van een oudere, getrouwde man. Vlak voordat hij met zijn gezin op wintersportvakantie gaat, ontdekt ze dat ze zwanger is. Van hem. Ze besluit, deels onder druk, een abortus te ondergaan. Maar zodra ze de ochtend erna wakker wordt, ziet ze dat er op het notitieblok naast haar bed iets is geschreven – in haar eigen handschrift. Het is een huiveringwekkend verhaal over een klein meisje dat wordt vermoord door haar eigen vader. Terwijl Kathelijne het verdriet om haar ongeboren kindje probeert te verwerken, gaat ze op onderzoek uit. Wie is dit kleine meisje?

Dit boek viel mij helaas een klein beetje tegen. Het was niet helemaal mijn schrijfstijl en ik kwam er moeilijk doorheen. Desondanks wordt naarmate het verhaal vordert, de verhaallijn wel steeds beter. Houd je van een boek wat net wat grover geschreven is dan is dit iets voor jou.

Ibiza, Land van liefdeIbiza, land van liefde – Mireille van Hout (★★★)
Sue heeft een fijn leven in Amsterdam. Op een dag loopt ze Zig tegen het lijf, die ze kent van haar jeugd op Ibiza. Ze woonden daar in een hippiecommune in een eeuwenoud huis, omringd door olijfgaarden en vijgenbomen. Sue en Zig waren dol op elkaar en groeiden op als broer en zus. Hun band werd echter bruut verbroken toen Sue en haar moeder vertrokken. Deze bijzondere jeugd heeft nog steeds invloed op hun leven. Maar hun brandende vraag is: waarom gingen Sue en haar moeder weg?

Oh ik werd al gelijk enthousiast toen Mireille over het boek kwam vertellen bij de winter bbb. Tot mijn grote geluk vond ik het boek later in de goodiebag terug! Met veel liefde heb ik het boek gelezen wat heel bijzonder geschreven is. Op zoek naar een bijzonder verhaal (met een zomers tintje; want Ibiza!) dan kan ik deze echt aanraden!

De verdwenen bruidDe verdwenen bruid – Mary Higgens Clark (★★★)
Palm Beach, Florida. Amanda Pierce staat op het punt haar grote liefde te trouwen. Alle familie en vrienden zijn er. Dan verdwijnt de kersverse bruid. Televisieproducente Laurie Moran besluit de verdwijning te onderzoeken voor haar programma Verdacht. Zij en haar team besluiten de nacht te reconstrueren in aanwezigheid van Amanda’s vrienden en familie, in de hoop nieuw licht op de zaak te scheppen. Een jaloerse zus, een knappe bruidsjonker, een ontrouwe verloofde… Eén ding is zeker: wie de waarheid kent, houdt hem angstvallig geheim – tot de dood hen scheidt.

Dit boek las ik uit in Valencia, ik kon bijna niet stoppen met lezen en heb er dan ook speciaal tijd voor vrijgemaakt door in het park verder te lezen en te genieten van het weer. De schrijfster weet je telkens weer op het verkeerde been te zetten. Dit boek is iets voor op je vakantie want je kunt niet stoppen met lezen!

Misschien ooitMisschien ooit – Colleen Hoover (★★★)
Er zijn van die momenten dat het leven niet doet wat je wilt. Daar kan de 22-jarige Sydney over meepraten. Ze heeft het allemaal: een studie, een baan en een leuke vriend. Tot laatstgenoemde vreemdgaat. Ja, je hoort het goed: hij doet het met een of andere bimbo. Dat is dus einde relatie. Punt. Hoewel Sydneys hart gebroken is, raakt ze al snel in de ban van haar buurman, Ridge, die ’s avonds op zijn balkon gitaar speelt. Ze kan haar ogen niet van hem afhouden als hij zo gepassioneerd muziek maakt. Wanneer ze met elkaar in contact komen, klikt het onmiddellijk. Maar Ridge heeft al een vriendin: Maggie. Het kan dus niets worden tussen hem en Sydney. Of misschien toch, ooit?

Wat een bijzonder boek is dit! Ik zat direct in het verhaal omdat het verhaal zich afspeelt bij personen die ongeveer in dezelfde levensfase zitten als ik. Het boek is zo bijzonder doordat het een beperking aan het licht brengt waar weinig over geschreven wordt. Dit boek is een echte aanrader! Ik ben fan geworden van Colleen Hoover en kan niet wachten om meer boeken van haar te lezen.

Honingzoete dagenHoningzoete dagen – Sarah-Kate Lynch (★★★)
Cherie-Lynn ‘Sugar’ Wallace volgt elke lente haar bijen naar een nieuwe stad. Dit jaar, toen ze koningin Elizabeth VI op de oude landkaart neerzette, bleek New York haar bestemming. Daar aangekomen loopt ze behalve haar nieuwe buren – de schuwe Ruby, Lola en haar dochtertje, chefkok Nate die niet van mensen houdt en de werkloze oud-portier George – vrijwel meteen de knappe Schot Theo tegen het lijf. Hoewel hij haar hart sneller doet kloppen, weigert ze daaraan toe te geven.
Sugar gelooft niet meer in de liefde, maar haar bijen wel.

Als je van romantische boeken houdt, dan kan ik je dit boek echt aanbevelen! Een leuk romantisch verhaal wat fijn weg leest. Ik moest even in het verhaal komen maar het einde maakte dat meer dan goed!

Liefs, Sophie
Heb jij één van deze boeken al gelezen? Welk boek lees jij op dit moment?

6 comments

  1. Leuk lijstje! Het eerste boek lijkt mij leuk, maar jammer dat het moeilijk geschreven is. Ik hou echt van lezen, maar moet er wel echt de rust voor hebben. Of het moet zo’n goed boek zijn dat je niet meer kunt stoppen met lezen!

  2. Ik lees momenteel De Helleveeg en columns uit een bundel van James Worthy. Gisteren heb ik ‘De toeschouwers’ uitgelezen van Hilde Vandermeeren, een Vlaamse thrillerschrijfster.

    Overige aanraders:
    Het smelt van Lize Spit
    De Barista-trilogie van Elsbeth Witt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge