Als ik (ook) nog even bij je kon zijn

Vorige week vertelde ik over mijn grote droom, deze week stelde ik dezelfde vraag aan mijn zusje. Zij neemt je mee naar een supergezellig uurtje en beschrijft het adembenemend mooi. Kijk je mee door de ogen van mijn zusje?

Papa en ik zitten gezellig met elkaar te kletsen in de auto. Ik zet de muziek erg hard en samen zingen we mee op een liedje van Jan Smit. ’’Ik mis je’’ dat is wat ik zeg. Papa zegt, ‘‘Geniet er maar goed van dat ik er nu ben’’. Hij geeft me een lekker snoepje uit het deurvakje van de auto. We rijden over een weg waar bijna nooit iemand komt en papa geeft flink gas. Hij rijdt heen en weer op de weg, lekker gevaarlijk doen. Als we op de snelweg 140km per uur rijden denk ik meteen, dit wordt een bon :)

We stoppen bij de eerste en beste Mc-Donalds, jeej! Ik pak het spelletje uit de auto dat we gaan spelen. Ik heb het spel bij me om dat ik dat heel erg mis aan papa. Er is bijna nooit iemand die mee wil doen met een spel. Bij de Mac bestel ik een Bic Mac groot en een colaatje. Papa heeft precies hetzelfde als mij. Als we bij een groot raam zitten leg ik het spelletje neer op de tafel. Het spel heet galgje, papa is daar een beetje een valspeler bij want hij verzint altijd de raarste woorden. Woorden die helemaal niet bestaan. Ik verzin snel een woord en weet nu al dat ik papa’s woord niet kon raden. Ik pik frietjes uit mijn bakje en ik vraag een letter. De I, die zit er niet in. Als we zo een aantal keren door gaan heeft papa bij mij al de J, de R en de E. Ik heb maar één letter geraden en dat is de K. Als we klaar zijn heeft papa mijn woord geraden ‘‘jaren’’. Hij heeft gewonnen. Zijn woord heeft hij nog niet verteld aan me. Als we weer thuis zijn geeft papa mij een lekker warme knuffel, een echte teddybeer. En dit was het fijnste uur uit heel mijn leven.

Geschreven door Fleur (12), maart 2015

20 comments

  1. Wauw, mooi geschreven. Eerlijk is eerlijk, ik kreeg er echt even een brok van in mijn keel. Zo mooi om te lezen dat ze zo’n ‘normaal’ moment uit kiest wat ze dolgraag nog eens zo willen beleven. Iets waar veel mensen niet bij stil staan, maar waar je dus écht van moet genieten. De kleine dingen in het leven. Prachtig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge