Alle ins en outs van mijn blog – Hoe verrijkt bloggen mijn leven?

Deze week houd ik voor het eerst een thema week! Van woensdag tot woensdag komen er alleen maar artikelen online over alle ins en outs van mijn blog. Ik vertel jou onder andere waar ik nu precies over blog, hoe mijn blog is ontstaan en natuurlijk kan dan de bloginspiratie tag ook niet ontbreken! Vandaag vertel ik jullie hoe bloggen mijn leven verrijkt!

Vandaag beantwoord ik de vraag wat bloggen voor mij betekent. Bloggen, een bezigheid, die is gegroeid naar een hobby (zo kan ik het inmiddels wel noemen). In mijn omgeving is bloggen nog vrij onbekend. Soms best wel zonde omdat er nog veel onbegrip is over dit geweldige (als ik zo eerlijk mag zijn) wereldje. Hopelijk begrijpen heel veel mensen nu waarom blogs lezen en een blog bijhouden zo ontzettend leuk is! Let’s go!

Bloggen verrijkt mijn leven met:

– Trends
Laatst ging ik met mijn vriend naar de stad en ik kon zoveel dingen vertellen over wat hij echt moest kopen/dragen/etc voor zijn moeder (Moederdag) en voor zichzelf. Hij zei tegen mij, “jeetje door dat bloggen weet je echt ineens alles wat er in is en in gaat komen. Best handig!” Dit besef had ik eigenlijk nog niet eerder maar het is wel echt waar. Ik weet nu zoveel meer af van wat er speelt op de markt. Dit is niet alleen handig voor het bedenken van cadeautjes maar ook voor de studierichting die ik volg! Als marketeer hoor je op de hoogte te zijn van alles wat er speelt en het bloggen helpt hier enorm bij!

– Creativiteit
Het is niet altijd makkelijk om bijna elke dag een artikel te plaatsen, laat staan elke dag. Voor elk stukje wat ik het wereld wijde web op heb gestuurd was een berg aan creativiteit voor nodig. Ik wist niet eens dat ik het in me had. Hoe vreselijk ik het vond om vroeger cadeautjes te kopen voor iemand (het ging al mis bij het verzinnen), hoe makkelijk ik nu iets verzin. En zoals je al kon lezen in het artikel van vrijdag vliegt de inspiratie me ook ineens in de oren. Ik lijk er ineens ogen en oren voor te hebben gekregen!

– Verwerking van
Zoals jullie allemaal wel weten (denk ik) ben ik mijn vader verloren. De reden eigenlijk van het ‘opnieuw beginnen’ met bloggen. Het bloggen helpt me met verwerken van alle verdriet, onbegrip en het relativeren van alles. Hoe het precies helpt met verwerken? Wanneer ik eens een dag heb waarop ik het huis niet meer uit hoef. Of wanneer ik mezelf ’s nachts weer eens in slaap huil schrijf ik alles van me af op mijn telefoon of in mijn schrift. Zoals artikelen voor papa’s verjaardag heb ik nu al geschreven met volle tranen in mijn ogen. De dag zelf (4 juni) voelt voor mij dan (hopeijk) als een gewone ((verjaar))dag omdat ik alles er al uit heb gehuild voor die dag. Oke, het klinkt misschien heel erg gek maar zo werkt het voor mij wel. Alsof ik op alles voorbereid ben wat komen gaat en de klap opvang wanneer ik daar behoefte aan heb.

– Herinneren
Tijdens het schrijven van mijn verhaal in maart heb ik heel veel details naar boven kunnen halen van de ‘laatste week’. Ik weet zeker, dat wanneer ik dit niet toen had opgeschreven dat ik dan al zoveel meer vergeten zou zijn! Ik hoop dan ook dat mijn blog (op de (hele) lange termijn) ook gaat helpen met het ophalen van herinneringen. Vooral voor mijn zusje doe ik dit aangezien het me erg fijn lijkt als ik nog wat kan lezen over die tijd aangezien ik zelf echt bijna niets meer kan herinneren van toen ik elf jaar oud was. Ik hoop dat als ze de stukjes leest over een paar jaar dat het haar ook helpt met verwerken.

– Contact van mede-bloggers en volgers
Het mooiste wat bijna iedere blogger wel kan kan beamen zijn de sociale contacten die je aan het bloggen over houd. Zo had ik van te voren bijvoorbeeld nooit gedacht dat ik de altijd vrolijke Dagmar in het echt mocht ontmoeten, de stem van Anne zou horen (haha sorry Anne!) en samen zou reizen met lieve bloggers als Emilia, Justine en Ingeborg. Ook kan ik mezelf nog wel eens knijpen als ik een compliment krijg van mensen waar ik juist tegenop kijk! En guess what, het zijn ook allemaal maar mensen die stuk voor stuk doen wat zij leuk vinden! Elke reactie, elk mailtje elke mention, elke tag en alles brengt me een glimlach op mijn gezicht. Bedankt lieve allemaal!

Liefs, Sophie

Hoe verrijkt bloggen jou leven?

25 comments

 1. Wat fijn dat bloggen zoveel positiefs voor je heeft meegebracht :) Dat herinneren vind ik ook heel belangrijk, ik wil graag mijn reizen niet vergeten. Want ik merk ook dat reizen van enkele jaren geleden al een beetje aan het vervagen zijn in mijn hoofd :)
  Liese schreef onlangs …Vijf favorieten in Vilnius

 2. Ik ervaar bloggen inderdaad ook echt als een verrijking van mijn leven. Het is echt mijn passie. Heel fijn dat het bij jou ook bijdraagt in het verwerkingsproces en herinneringen ophalen! Leuke thema week dit :) Liefs

 3. Heel erg mooi en bijzonder om te lezen hoe bloggen voor jou je leven verrijkt. Voor mij werkt het denk ik wel een beetje op dezelfde manier. Ik wil nog láng niet stoppen met bloggen. :-)
  Veel liefs!

 4. Ik ben het helemaal met je eens! Mijn familie vraagt mij nu altijd om advies over de laatste trends omdat ze gewoon weten dat ik het allemaal volg, haha. Bloggen is echt zo ontzettend leuk, ik ben iedere dag weer blij dat ik hieraan begonnen ben. Heel leuk artikel, meid! x

 5. Bijzonder om te lezen dit. Jij hebt een heel mooi en bijzonder stukje op het grote Internet gezet. Goed gedaan en ga zo Door, vooral omdat het je zo goed doet!

 6. Deze rubriek is zo leuk om te lezen! Wederom mooi geschreven en een eer dat je me weer noemt. Ik vond het ook heel leuk om jou te ontmoeten. Als je nog eens naar Amsterdam moet, weet je me te vinden <3

 7. Leuk om te lezen! Ik vind het contact met mede bloggers één van de aller leukste dingen! Plus dat mijn blog een soort van dagboek is (wat deed ik bijvoorbeeld een jaar geleden rond deze tijd?)!

 8. Leuk! Dat contact met andere bloggers is ook eigenlijk wat super leuk vind. Gewoon heerlijk ervaringen uitwisselen en andere vragen kunnen stellen aan andere bloggers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge