Alle ins en outs van mijn blog – Hoe het bloggen begon

Ik wilde dit blogje eigenlijk heel ergens anders over laten gaan maar toen het artikel steeds meer vorm begon te krijgen en ik mijn vingers weer eens over het toetsenbord liet razen kwam er een heel nieuw idee op. Deze week houd ik voor het eerst een thema week! Naja week.. haha. Er komen in ieder geval deze week alleen maar artikelen online over alle ins en outs van mijn blog. Ik vertel jou onder andere waar ik nu precies over blog, hoe mijn blog is ontstaan en natuurlijk kan dan de bloginspiratie tag ook niet ontbreken! Vandaag vertel ik jullie hoe het bloggen voor mij begon, ben jij nieuwsgierig hoe mijn blog precies is ontstaan, lees dan gauw verder!

Hoe mijn liefde voor bloggen begon
Tijdens de ziekte periode van papa begon ik het bloggen te ontdekken. Ik volgde al een jaar bekende youtubers en begon te ontdekken dat zij hiernaast ook een website bijhielden. Ik ontdekte de wereld van make-up en las elk artikel wat er maar geplaatst werd. Niets sloeg ik over, van foundation tot het krullen van je haar. Niet dat ik wat had aan deze artikelen want foundation draag ik nooit en ik heb zelf haar in een categorie waar vaak geen tuturials voor zijn. Toch vermaakte ik me er dagen mee, weken en zelfs maanden. Al deze blogjes waren de afleiding die ik nodig had. Wanneer ik blogjes aan het lezen was bevond ik me in een andere wereld. Een wereld waarbij niemand mij kende en ik hun steeds beter leerde kennen. De eerste blogs die ik ben gaan volgen zijn volgens mij die van Vera Camilla, TeskuhD is for Dazzle, Anne Solveig en na een tijdje ook beautygloss.

Ik begon een blog
Ik raakte verwonderd door de blogs van deze vijf inspirerende personen. Ik wilde ook een inspirerend persoon zijn en startte mijn eigen blog in de kerstvakantie. Vol enthousiasme tikte ik wat artikelen weg over kerstmis en ander gebrabbel. Want hé, ik moest wel leuk genoeg zijn. Je snapt dat dit niet heeft gewerkt. Na een aantal weken onregelmatig wat updaten werd het niks. Wat maakte ik nu verder mee in mijn leven dan werken, naar school gaan en hockeyen. Ik had geen inspiratie om over leuke dingen te schrijven en me zo leuk voor te doen. Mijn leven was namelijk alles behalve leuk. Ik wilde een persoon zijn op mijn blog die ik nooit kon zijn. Ik kon niet de gelukkige Teske worden met een nieuwe lippenstift of de Vera Camilla met de prachtige ooglooks. Ik was Sophie met een vader die op sterven lag.

In mijn gedachten begon ik nog een blog
Na een tijdje besefte ik hoe uniek ik was. Ik maakte iets mee, wat veel mensen niet meemaken. Ik moet dit vastleggen! Zo begon ik steeds meer te schrijven in mijn schrift en maakte ik zelfs foto’s van hoe mijn dag eruit zag. Ik bedacht in Januari hoe mijn blog ging heten. ‘De mooiste ster aan de hemel’ en wilde meteen alles vastleggen en online plaatsen. Dit ging niet zo best aangezien er zoveel afspeelde in mijn leven. Ik kon het ook amper relativeren wat er allemaal gebeurde. Vlak na het overlijden, precies een jaar geleden, maakte ik een wordpress website aan en plaatste ik mijn eerste artikel zodat er in ieder geval iets online stond. Volgens mij was het een plaatje wat ik vond in mijn tumblr-timeline. Mijn site koppelde ik aan bloglovin en daarna bleef het stil online. Ik bleef tekstjes schrijven en stelde voor mezelf het plan op om in de zomervakantie te gaan beginnen met bloggen. Dit plan mislukte resoluut door de hel van een zomervakantie (het vervolg wat ik nog ga schrijven op dit artikel). Mijn blog bleef stil en onbekend tot dat ik eind oktober opnieuw gemotiveerd raakte. Ik begon het bloggen te begrijpen. Wat ik eerst niet wist is dat je pas volgers krijgt als je frequent gaat bloggen en dat probeerde ik dan ook op te pakken vanaf oktober. Sinds november blog ik nu dus enigszins regelmatig.

Nieuwe inspiratie en het idee achter mijn blog
Ik bedacht dat mijn verhaal niet alleen inspirerend kon zijn voor anderen maar dat er nog veel meer was. Zodra ik op google in typte ‘ vader overleden jongeren’ of ‘vader verloren aan kanker’ (ja dat deed ik vaak want ik zocht hopeloos naar herkenning) kwam ik keer op keer uit op forums waarbij iemand zeven maanden geleden een bericht had geplaatst dat zijn of haar vader was overleden terwijl zij zelf al 40 jaar was. Niet het geen waar ik naar op zoek was. Dit bracht mij nieuwe inspiratie. Want, als ik het zoek, dan zoeken toch meerdere mensen dat!? Daarbij kwam ik er in de loop van de tijd achter hoeveel onduidelijk er eigenlijk is over rouwverwerking. Het is superzeldzaam om iemand te vinden die je kan helpen met het rouwen of in ieder geval iemand die weet wat hij/zij voor jou kan doen. Dit moest veranderen! Mensen moeten weten wat je eventueel kan doen en hoe je om moet gaan met iemand die net een dierbare is verloren. Dit is dan ook het idee achter mijn blog.

Mijn liefde voor bloggen nu
Vijf blogs die ik elke dag bekeek, een heel verschil met nu. Op dit moment volg ik 58 blogs en lees ik alleen de artikelen die mij interesseren. Foundation voor een lichte huidskleur -artikelen zijn niks voor mij, net als artikelen over een of andere shampoo die ik toch nooit ga kopen. Ik ben opzoek gegaan naar meer diepgang en ben meer waarde gaan hechten aan de persoon achter de blog. Degene die ‘s nachts nog een artikel weet weg te tikken, vol inspiratie zit, een mening heeft over dingen en weet dat het leven niet alleen maar feest is maar er wel het beste van weet te maken!

Ik ben heel benieuwd wat jullie er van vinden om zo op deze manier (bijna) alle ins en outs over mijn blog te weten te komen. Op vrijdag en zondag kun je nog een artikel verwachten met een ander onderwerp van de ins en outs van mijn blog. Tot vrijdag!

Liefs, Sophie

Met welke gedachten ben jij een blog begonnen?

37 comments

 1. Wat een goed artikel! Fijn om zo te weten te komen hoe het allemaal is gegaan met je blog en wat ben je al veel gegroeid zeg! Mijn blog is ontstaan met het idee dat ik mega graag wilde gaan bloggen en ik ben ervoor dat als je iets wilt doen dat je het dan ook moet doen. Anders zal je altijd rondlopen met de vraag Wat als…. En daarom heet mijn blog ook Prevent what ifs. Voorkom wat als! Ik herken ook heel erg dat ik op het begin maar schreef wat anderen ook schreven, met lipsticks enz. Maar nu heb ik er echt mijn eigen draai in gevonden en vind ik het veel leuker! Liefs

 2. Wat een prachtig artikel heb je weer neer weten te zetten Sophie en je boodschap is echt ontzettend duidelijk en valt ook echt uit je blog op te maken; dat is ook wel mooi om te zien. Heel gaaf trouwens dat je een themaweek gaat houden, ik heb dat ook gedaan toen ik zes maanden bestond en heb daar echt erg van genoten. Ik hoop dat jij dit ook mag ervaren <3 Ik kan enkel en alleen zeggen dat ik hoop dat je lang je ding blijft doen, want je bent een topper: zowel of schrijfgebied als persoon. X

 3. Heel erg mooi geschreven. Ik vind je blog sowieso heel fijn om te lezen!
  Ik heb zelf ook vaak gegoogled naar “vader overleden kanker” bijvoorbeeld en kreeg precies dezelfde verhalen als jij… Tot ik jouw blog vond! Bedankt!

  Liefs

 4. Wat leuk om te lezen hoe jij begonnen bent! Ik ben inderdaad ook begonnen door die vijf inspirerende meiden. Ik vond het leuk om te zien wat zij allemaal mee maakte maar ik vond altijd dat mijn leven niet ‘spannend’ genoeg was om te bloggen. Uiteindelijk heb ik toch al mijn moed verzameld en begon ik artikeltjes te schrijven. Ik vind jouw artikelen zo fijn om te lezen omdat er zoveel diepgang in zit. x

  1. Ah wat een lieve reactie léonie! Wat goed dat je toch de moed hebt weten te verzamelen! Hopelijk mag je nog lang genieten van je doorzettingsvermogen!

 5. Zo leuk om te lezen dat je het bloggen zo leuk vindt! Ik vind het altijd geweldig om hierover te lezen, hoe je begonnen bent, wat je er aan hebt (gehad), etc.

 6. De reden dat ik ben beginnen bloggen, is exact dezelfde. Toen ik 15 was en ziek werd, raakte ik in een diepe put, volledig geïsoleerd van de wereld. Tientallen dokters en een jaar later viel de ‘diagnose’: cvs. Later kwam hier fibromyalgie bij. Ik was enorm op zoek naar informatie, ervaringen van anderen, hulpgroepen desnoods. Maar ik vond niets, behalve blogs waar vrouwen die al jaren op de sukkel zijn, hun gal spuwden. Ja, daar was ik dus niets mee.

  Ondertussen moest ik al jong meisje vechten tegen het onbegrip van mijn vrienden en een vage ziekte. Geen idee hoe anderen hier mee omgingen, ik voelde me zo alleen.

  Vorig jaar besloot ik uiteindelijk om een blog te starten en aan mijn hele vriendenkring duidelijk uit te leggen wat er aan de hand was en hoe ik dit ervaar. Ik kreeg ontzettend veel positieve reacties, stilaan ook van mensen die hetzelfde probleem hadden. Ze waren vaak heel blij dat ze eindelijk iemand hadden gevonden die wist wat ze doormaken.

  Niet veel later had ik een eigen domein en schreef ik blogberichten over mijn ziekte en de impact hiervan. Al heel wat lotgenoten hebben ondertussen hun weg naar mijn blog gevonden en echt, ik ben zo blij dat ik anderen kan helpen. Wat dat betreft, is mijn doel bereikt. Al wil ik nu ook vooral anderen voorlichten en duidelijkheid brengen over chronische ziektes en hun gevolgen. Zo probeer ik op mijn eigen manier de wereld een beetje mooier te maken. :-)

 7. Wat heb je dit mooi verwoord Sophie. Je hebt een prachtige en eerlijke blog en dat maakt jou als blogger uniek en enorm oprecht. Ik volg je blogjes graag omdat je zo eerlijk laat zien wat er in je omgaat. Zo knap! Ik kijk uit naar je andere berichten deze themaweek :)

 8. Prachtig geschreven en zoveel respect dat je bent doorgegaan met bloggen na het verlies van je vader! Ik vind je artikelen heel fijn om te lezen!

 9. Wat heb je dit mooi verwoord en geschreven. Ik vind het altijd heel interessant om te lezen waarom iemand is begonnen met bloggen en hoewel ik dat deels wel wist van jou, zit er meer achter. Bijzonder! Goed dat je bent begonnen met bloggen, je hebt een hele fijne blog om te lezen meis! <3

 10. Wat een mooi artikel! Herkenbaar ook. Ik ben gaan bloggen toen ik al een tijdje moeder was. Ik had opeens de behoefte om mijn dromen waar te maken en mijn dochter het goede voorbeeld te geven. Met het bloggen ben ik opvallend snel de diepte in gegaan. Ik schrijf ook wel luchtige artikelen maar merk dat de persoonlijke artikelen het best worden gelezen. Toch vind ik het best nog intiem om te doen.

  Ik merk wel dat ik daardoor zelf ook word aangetrokken tot persoonlijke blogs en verhalen en dat die me ook echt kunnen raken en inspireren. Succes met je themaweek!

 11. wat omschrijf je dat mooi! Ik heb genoten van dit stukje om te lezen. Ben heel benieuwd naar de rest van je inspiratie week! Ik ben zelf eigenlijk begonnen ter recovery van mijn depressie, in mijn geval merk ik dat ik mezelf beter voel als ik over de leuke dingen in het leven schrijf. Ook al is dat iets heel kleins :-) en inderdaad regelmatig bloggen helpt zeker!

 12. Goed dat je nu trouw blijft aan jezelf! En zo’n heftig verhaal maakt je (helaas) wel uniek. Ik heb er soms ook last van, zoals ik in mijn laatste post uitleg. Ik merk dat ik de laatste tijd soms ook dingen uitprobeer met mijn blog, terwijl ik dat helemaal niet ben. Lastig jezelf blijven..
  X Wilmke

 13. Heel mooi geschreven. Ook wel mooi om te lezen dat je smaak qua blogs ook verandert is. Dat je nu meer diepgang wilt en dat vind ik ook (soms) ook leuk om te lezen. Is weer wat anders dan een review lezen over een lipstick of wat dan ook.
  Bettie schreef onlangs …My may 2015 Goals

 14. Heel mooi geschreven en bijzonder hoe je met bloggen bent begonnen. Het idee vind ik ook heel erg mooi dat je anderen wil helpen met rouwverwerking. Goed werk Sophie, ga vooral zo door.

 15. Wat leuk om te lezen! Ik ben eigenlijk begonnen met eerst alleen plogs, daarna volgden de blogs. Ik merkte dat ik veel kwijt wilde (;p), maar ook om bepaalde momenten vast te leggen zodat ik het zelf niet zou vergeten.
  Miriam schreef onlangs …Never seen before (1)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge