9 tips voor als je inspiratieloos bent!

wpid-2015-09-17-08.32.15-1.jpg.jpeg
Minuten lang kijken naar een knipperende cursor omdat je maar niet weet waar je over moet schrijven. Ook ik had er last van afgelopen weken, wat wil ik vertellen? Waar wil ik over schrijven? Gelukkig is het me tot nu toe elke keer nog gelukt om iets met trots op papier te krijgen en dat was niet gelukt zonder een aantal dingen. Vandaag dus negen tips (Jup, echt negen!) voor als je eventjes geen inspiratie hebt!

De tips zijn alleen maar om je op ideeën te brengen en zijn voornamelijk geschreven vanuit mijn perspectief als persoonlijk/ lifestyle blogger.

1. Bloggers in het zonnetje zetten
Denk aan artikelen waarbij je andere bloggers in het zonnetje zet! Deel bijvoorbeeld de leukste fashionblogs, foodblogs, etc. of je favoriete bloggers van dit moment, of hun beste artikel van de afgelopen week/maand?

2. Laat bezoekers actief reageren
Je kunt natuurlijk ook een artikel schrijven waarop bloggers kunnen reageren met hun favoriete blogs, beste artikel van zichzelf, etc. (Win-Win situatie!)

3. Stel een schema op
Stel je voor dat je de gehele maand elke dag een artikel online zou zetten (voor als je dit nog niet deed). Maak een schema met daarin de datums gecombineerd met de dagen. zo – 1, ma – 2, di – 3, etc. Op deze manier kun je je vaste rubrieken alvast invullen. Voor mij was dit ‘Lief dagboek’ op maandag en ‘Things that made me happy in …’ in het laatste weekend van de maand. Het waren er maar twee maar hierdoor had ik dus wel al zes dagen opgevuld. Heb je dingen in je hoofd zitten waar je altijd al over wilde schrijven. Vul ze in en binnen no time heb je ineens voor 30/31 dagen inspiratie!

4. Je hobby’s
Denk na over je hobby’s. Over bijna elke hobby valt wel iets te schrijven. Luister je graag muziek, schrijf dan iets over je favoriete liedjes van dit moment. Doe je aan atletiek, deel dan tips over hoe jij je conditie op pijl houdt, etc.

5. Neem een duik in je verleden
Ga even terug in de tijd. Ben je ooit alleen op reis geweest? Hoe beviel dat, heb je daarvan geleerd? Zo ja, heb je daar nu nog steeds iets aan? Wat was je meest toffe vakantie?

6. Kijk in de toekomst of naar vandaag
Kijk in je glazen bol of in het hier en nu, wat zijn je plannen voor de komende tijd? Hoe gaat het met je op dit moment? Wat speelt er op dit moment in je leven? Waar kijk je naar uit de komende tijd? Hoe was je dag?

7. Leg je leven vast
Maak een PLOG of VLOG van je dag/week. Ik vind het bekijken van foto’s van anderen altijd leuk! Ik denk dat wat voor blog je ook hebt, je lezers het altijd leuk vinden om iets meer over je leven te lezen en te zien! Correct me if I’m wrong!

8. Zelfreflectie
Doe aan zelfreflectie. Vanuit mijn studie worden wij er continu op gewezen om bezig te zijn met je kwaliteiten en je groeimogelijkheden. Wil jij graag werken aan je concentratie, het feit dat je heel rommelig bent, te veel koopt of dat je te perfectionistisch bent? Schrijf over dingen die je gaat proberen om dit te veranderen, deel updates of maak lijstjes met dingen die je tegenkomt als je daar ‘last’ van hebt. 8x hier heb ik last van als rommelig persoon, 7 situaties waarin ik mijn perfectionisme niet los kan laten. Wedden dat er een aantal volgers zich herkennen ;-) Weet je ook meteen dat je niet de enige bent en dat het helemaal niet altijd zo erg is haha.

9. Old but gold
En de laatste tip, kijk naar je oude artikelen. Kun je een update schrijven? Misschien zelfs een vervolg? Of misschien vind je ergens nog een verdwaalde categorie die je weer nieuw leven in wil blazen?

Natuurlijk heb je ook nog altijd je notitieboekje als hulpmiddel om je inspiratie in vast te leggen en is er de mogelijkheid tot gastbloggers maar die standaard tips heb ik even overgeslagen deze keer. Hopelijk heb ik je kunnen helpen met deze tips en barst jij snel weer van de inspiratie!

Liefs, Sophie

Heb jij nog een tip die jij altijd gebruikt als je inspiratieloos bent?

19 comments

  1. De meeste van deze tips zijn ook manieren die ik toepas. Vooral het inplannen vind ik erg fijn. :) Op dit moment loopt mijn hoofd nog over van de inspiratie, maar mocht dat eens niet het geval zijn, pak ik dit artikel er zeker weer bij!

    O ja, soms gebeurt er iets in Nederland (of de wereld), dus een actualiteit, waar ook goed over te schrijven is. :)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge