#5 Een paar dagen weg – Strand, stad en lekker eten

P1130867

Alweer de vijfde keer dat ik jullie meeneem. Deze keer neem ik jullie mee met mijn minivakantie in jawel, Nederland. In de carnavalsvakantie ging ik namelijk drie dagen naar Bergen. Ik wandelde, fietste, genoot van het zonnetje, lekker eten en van nog veel meer! Kijken jullie mee?

Bergen1

Op woensdag vertrokken we naar Bergen, Noord-Holland. Ik ben er helemaal heen gereden (yes!) en we kwamen er rond 13:00u aan. Het zonnetje scheen er heerlijk! Het voelt altijd zo goed als het weer mooier is op de plek waar je aankomt dan het weer van de plek waar je wegreed.

Daar maakte ik heerlijke pistoletjes met kruidenkaas en komkommer klaar voor ons drieën, jammie!

Bergen 2015

 Na dat we de broodjes hadden opgegeten gingen we op pad. We waren van plan om te wandelen naar het strand al bleek dat achteraf wel een beetje ver! We hebben maar liefst 15 kilometer gelopen op deze dag maar kwamen wel langs de mooiste plekjes.

Woehoe, de zee!

Bergen 2015-001

Ik kan echt enorm genieten van de zee en het strand! Het was deze dag ook stralend weer al waaide het wel hard.

Na eventjes op het strand te zijn geweest was het tijd voor warme chocomel! Daar was ik echt aan toe na deze flinke wandeling! Heerlijk ook dat zonnetje door het raam. Echt genieten!

Bergen 2015-002

En natuurlijk kon het appelgebak niet ontbreken! So yummy!

Daarna konden we weer vol goede moed beginnen aan de terugweg. Het was zo mooi daar, de zon tussen de bomen maakte er echt wat magisch van!

Bergen 2015-003

Hier kan ik echt van genieten van zo’n uitzicht. De duinen op de achtergrond en een stralend zonnetje recht in je gezicht. Heer-lijk! De terugweg leek een stuk sneller te gaan met al het moois om ons heen!

☆ ’s Avonds kookte ik samen met mama macaroni met kaas! We dronken er een gezellig wijntje bij, het was tenslotte vakantie!

Bergen 2015-004

Na het eten deed ik samen met mijn zusje Uno, ons favoriete spelletje! We moesten maar liefst 23 potjes spelen voordat ik de uiteindelijke winnaar mocht zijn. Die 500 punten liet lang op zich wachten haha. We hebben het spel maar liefst 2,5 uur gespeeld. Lang maar wel gezellig en leuk!

Op donderdag begonnen we de dag met een heerlijk ontbijtje. We hadden croissantjes en harde broodjes uit de oven en heerlijk beleg. Echt vakantie zo!

Bergen 2015-005

Maar een goed ontbijtje was ook wel zeker nodig aangezien we op deze dag een route van 40 kilometer gingen fietsen. Ja daar gaat je kont even zeer van doen kan ik je vertellen. Maar gelukkig maakte de omgeving veel goed! Het zonnetje deed ook goed zijn best deze dag. We fietsten als eerste naar Alkmaar, wat een leuke stad!

Daarna fietste we door naar Bergen aan zee waar we gisteren ook waren. Nog even genieten van de zee en hup de fiets weer op om verder te fietsen. Het waaide overigens weer erg hard deze dag. Dat vind ik altijd zo jammer als je bij de zee bent! Je haren in toom houden is ook een hele taak het vliegt alle kanten op!

Bergen 2015-006

Na Bergen aan zee fietsten we richting Schoorl. Hiervoor moesten we door een heel duingebied wat er echt prachtig uit zag. Helaas kun je het op de foto niet zo goed zien omdat de zon de mooie vlakte enorm verlicht.

In Schoorl besloten we maar eens te lunchen, het was al half 4 inmiddels. Ik genoot opnieuw van een warme chocomel en dit keer een tosti Hawaï. Heerlijk om even op een stoel te zitten want zo’n gehuurde fiets is nu niet echt het ‘je van het’ zullen we maar zeggen.

Bergen 2015-008

Om zes uur waren we dan eindelijk weer in ons huisje. Ik was echt kapot na deze lange fietstocht tegen de wind in. We besloten om deze avond uit te gaan eten bij Loetje. Dit was een nieuw restaurant in Bergen en zeker een aanrader. We hebben er heerlijk gegeten en de bediening was ook top! Met een volle buik gingen we kwart over acht weer naar huis om op tijd te zijn voor Wie is de mol?

Vrijdag was het alweer tijd om alle spullen in te pakken en terug naar huis te rijden. Net zoals op de heenweg reed ik ook terug. Ik ben trots dat het me is gelukt om zo ver te rijden!

Bergen 2015-007

Voordat we helemaal door reden naar Brabant gingen we eerst nog even langs de Zaanse schans. Wat liepen hier ontzettend veel japanners/chinezen zeg. Ik heb mijn ogen uitgekeken. Ik kon dus ook helemaal los gaan met selfies en foto’s want dat viel helemaal niet op tussen deze mensen haha! Helaas was er de laatste dag weinig zonneschijn te bekennen. Ondanks de regen heb ik toch genoten van het ’typisch oud Nederlandse’ gebeuren. Achja, de regen hoort ook een beetje bij Nederland toch?

Ik heb enorm genoten van deze paar dagen met mam en mijn zusje. Ik vond het wel erg lastig dat pap er niet bij was. Ik miste iets en het was gewoon niet zoals altijd. Ik miste mijn actieve papa naast mij om voorop te lopen en te fietsen. Het is toch wel vervelend om wat te ondernemen met zijn drieën omdat er vaak iemand alleen fietst/ziet/loopt/etc. Ik ben blij dat ik heb mogen ervaren hoe een vakantie met zijn drieën voelt voordat we in de zomervakantie weggaan.

Wat heb jij gedaan in de vakantie/ Wat ga jij doen in je vakantie?

Op dit moment ben ik een aantal dagen op reis naar Engeland. Wil je op de hoogte blijven volg me dan op instagram!

16 comments

 1. Wat een super leuke en gezellige foto’s! Ziet er erg tof uit.
  Ik heb pas na de zomer ergens vakantie (als het goed is) en gaan we echt weg.
  Wel heb ik volgende week een extra vakantie weekje met niks, ook erg lekker en kijk er naaruit<3

 2. Ziet eruit als een heerlijke mini vakantie! Zon, strand..lekker eten en goed gezelschap! Helemaal prima toch??Ik ben nog nooit in Bergen geweest, wel op vakantie in Schoorl toen ik nog klein was. Ook snap ik dat alles een beetje dubbel geweest moet zijn, nu ineens als trio. Toch fijn om te lezen dat je heb kunnen genieten van de kleine mooie dingen in het leven!

 3. Wat een prachtige foto’s en ik begrijp je volkomen wat betreft dingen die op een andere manier beleefd moeten worden. Dat is en blijft heel moeilijk (vooral als je met je neus op de feiten wordt gedrukt): wel heel mooi hoe goed je er mee overgaat. X

 4. Wat een heerlijke mini vakantie!! En wat een mooi gebied is het he? Ben er vaak geweest :) Helaas zit er geen mini vakantie voor mij in, aangezien ik helemaal geen vakantie heb. Maar gelukkig heb ik wel wat dagen vrij.
  Geniet van Engeland! X

 5. Wat een onwijs leuke foto’s! Goed dat je zo genoten hebt. En het lijkt me heel raar da tje vader niet bij was, al is het inderdaad een goede voorbereiding op de zomervakantie… X

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge