4 tips om anderen gelukkig te maken

Processed with VSCO with hb2 preset

Andere gelukkig maken. Eerst was ik er niet zo bewust mee bezig en was ik vooral druk met mezelf. Ik was me veel minder bewust van de gevoelens van anderen en de situaties waarin zij zich bevonden. Ik ging net als de massa mee in de ‘ik-maatschappij’ die er nu sinds enkele jaren heerst. Sinds papa er niet meer is ben ik ineens anders tegen het leven aan gaan kijken en kan ik oprecht zeggen dat ik vaak leef voor andermans geluk. Vandaag geef ik vier tips hoe je anderen gelukkig kan maken! Lees je mee?

1. Aandacht
Aandacht is denk een van de makkelijkste dingen waarmee je iemand gelukkig kan maken. Luister naar de ander, ben er, praat met elkaar. Het kleine geluk betekent voor sommige mensen al heel veel. Het geeft vele mensen het gevoel dat ze geaccepteerd worden en daardoor voelen ze zich meer op hun gemak. Ik bedoel, jij vindt het toch ook fijn als mensen antwoord geven als je iets vraagt of luisteren naar je probleem? Daarnaast is het gewoon fijn als iemand interesse in je toont.

2. Complimenteren
Hoe fijn is als iemand zegt hoe goed die spijkerbroek je staat. Hoe leuk is het als iemand zegt, wat heb jij een mooie lippenstift op. Wie krijgt er nu geen glimlach als iemand zijn of haar bewondering uitspreekt over het werk wat je hebt geleverd? Precies. Een compliment maakt gelukkig.

3. Verrassen
(Positieve) Verrassingen vinden de meeste mensen vaak leuk. Een kleinigheidje, een spontaan bezoekje of een leuk uitje. Vele mensen vinden het leuk als ze verrast worden omdat er dan iemand aan ze denkt. Het voelt altijd heel speciaal als iemand moeite voor je doet! Als de ander die waardering voor de verrassing laat blijken is het een ‘win-win situatie’!

4. Je af en toe aanpassen
Het leven draait helaas niet alleen maar om jou. Je zult met een bepaald aantal mensen samen moeten leven. Of dat nu collega’s zijn, vrienden of familie. Met hen zal je vaak tijd door brengen waarbij je niet altijd alleen maar je eigen zin door kan drijven. Doe een keer mee met het bordspel wat je zusje altijd zo graag doet, maak eens het lievelingseten van je vriend klaar of tel tot 10 als iets niet helemaal gaat zoals jij het had bedacht, morgen gaat het wellicht wel op jouw manier.

Liefs, Sophie

Heb jij nog een tip om anderen gelukkig te maken?

8 comments

  1. Mooi geschreven! Ben het ook helemaal met je eens. Met zoiets kleins als aandacht en een complimentje kan je een ander ineens zo gelukkig maken. Kleine moeite, groot resultaat :)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge