#3 Mijn kerst – heel veel eten en Frozen.

agenda plaatjes

Alweer voor de 3e keer neem ik jullie mee en laat ik jullie een kijkje nemen in mijn leven. Ik waarschuw bij deze alvast voor veeeel eten haha! Kijk je mee?

Kerst begon bij mij op de dag van kerstavond, in de keuken.

image

Deze dag heb ik maar liefst 6 uur in de keuken gestaan! Eerst om 3 soorten bavaroise met oma te maken en daarna voor de hapjes voor kerstavond. Ohja en voor het avondeten natuurlijk wat ik voor mijn mama en zusje klaarmaakte.

image

Onder het maken van de hapjes voor kerstavond pakte ik de kadootjes in. Ik was trots op mijn inpakkunsten haha :) Ohja geluksmomentje! Iets voor sluitingstijd kreeg ik een sms dat mijn bestelling was aangekomen. Samen met oma raceten we naar de winkel om het pakketje op te halen. Hallo nieuwe kleren!

wpid-snapchat-3009967514320624316.jpg

Normaal gesproken gaan we met kerst altijd naar de kerk. Helaas was mam al een tijdje erg ziek/grieperig. Ik zorgde voor haar en nam ik de karweitjes van haar over deze dag. Hierdoor kon ik het niet redden om naar de kerk te gaan. Bijzonder jammer. Ik had graag een lichtje aangestoken voor pap. Aangezien ik deze dag zo’n vol programma had, had ik ook niet de tijd om me klaar te maken. Ik ging voor mijn standaard make-uplook (mascara, oogpotlood, blush en een beetje oogschaduw).

wpid-snapchat-1146622776931823017.jpg

Ik liep met de pan net van het vuur en een tas cadeautjes onder de hand op naar mijn vriend. Kerstavond vierden we bij zijn moeder met allemaal ontzettend lekkere hapjes. Ik had een holle tomaat gevuld met gehakt, spekjes, champignons en geraspte kaas gemaakt. Na de kadootjes speelden zijn moeder, mijn vriend en ik Cluedo. Het spel dat zijn moeder kado had gekregen. Mijn vriend won (zoals altijd).

wpid-20141226_122647.jpg

Ohja ik kreeg deze handige pen, die ook gebruikt kan worden op de iPad of je telefoon en mooie oorbellen. Super verwend!

Eerste kerstdag stonden we laat op en zorgde ik voor een ontbijtje.

image

De volgende ochtend zorgde ik voor het ontbijt (We ontbeten in pyama, heerlijk!). Daarbij zorgde ik ervoor dat alles gezellig was aangekleed met de gordijnen nog dicht. Gezellig he!

wpid-snapchat-8277901543625320515.jpg

We hadden minibroodjes en croissantjes. Hmmmmm!

image

Na het (late) ontbijt maakte ik me klaar. Ik deed mijn nieuwe blouse aan, ging voor de afwisseling eens voor groene oogschaduw en ik krulde mijn hele haar. Ready for dinner! Mijn vriend kwam ook en ging mee naar mijn tante. (ik vind deze foto best wel heel erg leuk)

wpid-snapchat-59053605944712605.jpg

Bij mijn tante aangekomen was de tafel al gedekt en konden we direct aan tafel! Mijn neef nam voor het eten even het woord. Hij sprak over het feit dat we allemaal iemand (papa) moeten missen deze dag en dat dat erg moeilijk is. Dat vond ik ontzettend lief. Het is fijn als iemand vertelt dat hij/zij papa ook mist.

image

Kipcocktail als voorgerecht! Jammie! Daarna aten we groentesoep of tomaten crême. Als hoofdgerecht kon je kiezen uit kip en schnitzel en waren er frietjes, gepofte aardappel en een aardappelgratin. De boontjes met spek, de erwten en wortelen en de vele salades stonden ook op het menu. Ik ging voor een schnitzel met lekker veel champignonsaus. So yummy! Voor de rest vulde ik mijn bord totdat er niks meer bij kon.

image

Daarna was het tijd voor het toetje. De bavaroise die ik samen met oma had gemaakt en ijs! Jammie!

image

Na het diner was het tijd voor een kerstkransje, thee en ‘self-made’ appeltaart. Zo lekker! Al zat ik hierna wel echt vol.

wpid-snapchat-6175147157666606253.jpg

Toen we thuis waren hebben we Frozen gekeken. Een duidelijkere foto kan niet toch!? Sorry als je nu met het liedje in je hoofd zit. *let it goooooooo…*

wpid-img-20141226-wa0001.jpg

En daarna keken we Nanny mcPhee! Ook al heb ik hem al een stuk of 4 keer gezien. Hij blijft leuk!

wpid-snapchat-9001223031916552409.jpg wpid-snapchat-7631802220705489674.jpg

Help! Deze blouse had ik ook besteld en ik weet niet wat ik er mee aan moet :( Ik wil al een tijd zo eentje maar ik weet niet of ie me staat. Ik vind hem misschien een beetje mannelijk. Wat vind jij? Houden of terugsturen?

 

Tweede kerstdag stond ik lekker laat op, sprong ik onder de douche en begon ik aan het kerstdiner!

image

Ik had het huis een beetje opgefleurd met kerststerren. zo ook bij papa had ik er eentje neer gezet. Ik hield de gordijnen lekker dicht zodat de kaarsjes nog meer opvielen.

image

Ik zorgde voor het kersdiner vandaag! Ten eerste was er romige tomatengroenten-soep.

image

Als hoofdgerecht aten we een heeerlijke hamburger (met: champignons, uien, komkommer, tomaat, kaas, cocktailsaus en natuurlijk de hamburger) met sla en aardappelkroketjes. Daarbij dronken we ‘Sjampie’ omdat mijn zusje dat gezellig vond.

wpid-20141226_142330.jpg

Tenslotte eindigden we met deze overheerlijke (en machtige) chocolade toetjes.

image

Tweede kerstdag vieren wij altijd met de andere kant van de familie. Op naar oma dus! Tijdens het klaarmaken zette mijn zusje de hele playlist van ‘Frozen’ op. “Do you want to build a snowman?”

image

Bij oma kreeg ik allemaal kaarten van familie voor het behalen van mijn rijbewijs. Onwijs lief!

wpid-snapchat-5191601989877460515.jpg

Ik dronk deze dag enorm veel kopjes thee. Heeerlijk!

wpid-snapchat-2115459627741156092.jpg

Een schuimkransje, al vond ik deze niet zo lekker. Bah net een suikerklontje.

image

Met het bord op schoot eten in de kamer. We waren met zoveel mensen dat het niet pasten om aan tafel te eten. Oma had weer goed voor ons gezorgd met worstenbroodjes, gehaktballetjes, champignonsaus, knaks, etc. Genoeg te eten ;)

wpid-snapchat-6509904001271412582.jpg

Na oma ging ik weer door naar het volgende adres. Ik sloot 2e kerstdag af bij de vader van mijn vriend. We keken ‘Alles is Familie’ (wat ik overigens echt een superleuke film vind) en hadden een chocolade fondue die ik helaas heb overgeslagen. Ik zat echt vol van deze twee dagen!

image

Ik ging op tijd weer naar huis want de volgende dag moest ik om 6 uur werken. De wekker iets eerder omdat ik er waarschijnlijk langer over zou fietsen met al die voorspelde sneeuw.

Ondanks het gemis van pap heb ik toch een fijne kerst gehad. Hoe was jou kerst?

Liefs, Sophie

22 comments

  1. Wat ziet het er allemaal knus en gezellig uit! Heel begrijpelijk dat je je vader op dit soort dagen extra mist. Ik denk dat ie ontzettend trots is op hoe jullie het allemaal doen. Hoop dat je moeder zich wat beter voelt :)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge