2015 zonder blog!?

2015
Sommige mensen zijn nog steeds sceptisch en negatief over bloggen. Iets wat me soms nog wel eens aan het denken zet. Doe ik er wel goed aan om zoveel op het internet te zetten? Moet ik misschien niet zo persoonlijk zijn online? Nu ik er laatst weer over nadacht begon ik me een situatie voor te stellen waarin ik niet zou bloggen in 2015.

Als ik geen blog had gehad in 2015 dan:
– Was ik niet zo gefocust geweest op ‘geluk’
– Bleef ik nog steeds dezelfde spellingsfout maken
– Had ik veel minder vastgelegd van dit jaar
– Had ik geen uitlaatklep voor mijn gevoelens en gedachtes
– Bleef mijn liefde voor foto’s en fotografie op de achtergrond
– Haalde ik zeker weten geen geluk uit de kleine dingen
– Wist niemand om mij heen hoe ik mij nu werkelijk voel en wat er werkelijk door mijn hoofd gaat
– Had ik nooit met zoveel mensen mijn verhaal gedeeld
– Waren mijn herinneringen en belevenissen nooit zo goed bewaard gebleven
– Had ik mijn Berlijn avontuur nooit gefilmd
– Stond er geen gastartikel van mij op de blog van Saske
– Was ik niet uitgenodigd voor twee superleuke events
– Had ik Dagmar, Anne, Justine, Emilia, Ingeborg, Deisy, Anniek, Femke, Lisanne en nog vele andere nooit op events ontmoet.
– Had ik niet geweten hoe lief, aardig en gezellig andere bloggers kunnen zijn
– Las ik nu nog steeds heel weinig boeken
– Was ik niet zover in het rouwproces als dat ik nu ben gekomen
– Had ik geen waanzinnig toffe pakketjes mogen ontvangen om te reviewen
– Had ik waarschijnlijk meer tijd aan school besteed, of social media als we helemaal eerlijk zijn ;-)
– Wist ik nu nog steeds niets van SEO
– Plaatste ik een stuk minder foto’s op social media
– Had ik een stuk minder inspiratie voor cadeaus
– Had ik geen foto’s gemaakt in Amsterdam
– Kwam ik überhaupt nooit mijn huis uit als het niet nodig zou zijn
– Had ik nu nog steeds geen flauw benul wat Google analytics is en kan
– Had ik waarschijnlijk een kleinere kans dat ik zoveel bloggers heb mogen interviewen voor mijn stageonderzoek
– Zou ik misschien mijn haar toch niet gedoneerd hebben
– Leefde ik niet zo in het nu als dat ik dat op dit moment doe
– Had ik al jullie lieve berichten, feedback, reacties en mailtjes moeten missen
– Was ik niet één van de mensen die Adorable Bookclub mocht versterken
– Was ik niet zo gelukkig geweest als dat ik nu ben

Een mooie afsluiter dacht ik zo. Kortom, ik ben dolblij, trots en gelukkig met het feit dat ik mijn blog in 2015 heb doorgezet! Ik zou niet zonder willen! Bloggen is meer dan alleen maar content plaatsen!

Liefs, Sophie

2015 zonder blog, hoe zou jouw jaar eruit zien?

17 comments

  1. Wauw Sophie, ik ben echt onder de indruk van dit prachtige artikel. Als je al deze dingen zo bij elkaar ziet heeft het bloggen jou het afgelopen jaar echt ontzettend veel gebracht en ben je ontzettend veel gegroeid in de persoon die je bent maar ook in de dingen die je doet. Ik vind dat echt prachtig om te lezen zeg en hoop dat je nog lang mag blijven bloggen. Ik ben namelijk echt blij dat ik elke keer van jouw mooie artikelen mag genieten en jouw lieve persoonlijkheid heb mogen ontmoeten <3

  2. Wat een mooie lijst! Dat is toch wel iets moois om mij stil te staan! Jammer hè dat er nog altijd zoveel mensen zijn die het niet begrijpen. Maar hè! Je doet het voor jezelf! :-) Ik ben blij dat je hebt doorgezet en zoveel bijzondere dingen met ons gedeeld hebt afgelopen jaar. Reageer dan wel niet altijd, maar lezen doe ik het zeker! X

  3. Wat een super mooi artikel en bloggen heeft je echt veel gebracht! Hier helpt het mij ook om positiever in het leven te staan en nieuwe ontdekkingen te doen. Ook anderen ontmoeten die ik anders ook nooit had leren kennen. Mooi <3

  4. Heel fijn dat je even terugblikt op dit alles. En het is inderdaad waar: door bloggen leer je heel veel bij, leg je veel meer mooie herinneringen vast én leer je jezelf beter kennen. Veel voordelen dus! Ik twijfel ook soms nog wel eens of het wel een goed idee is om te bloggen door de reacties van sommige mensen, maar deze dingen laten me dan altijd doorzetten. Het is ook gewoon zo leuk!

  5. Wat een heerlijk stukje! Het is toch gewoon echt super dat je zoveel dingen leert en mag meemaken doordat je je blog bent begonnen. :D Op naar 2016, ook mét blog.

  6. Mooie lijst met heel veel herkenbare punten! Vergeet niet het is jouw blog en je bepaald zelf altijd nog wat je wel en niet deelt. Volgens mij heeft je blog je heel veel moois gebracht! Op naar 2016 (inclusief blog!)

  7. Ik vind het ontzettend moeilijk om aan anderen over mijn blog te vertellen, mijn kleine zusje heeft er ook eentje en bazuint aan iedereen rond dat ik een blog heb. Verschrikkelijk vind ik het, ik kan er niet over praten en toch doe ik het zo graag? Ik denk niet dat ik het zou kunnen wegdenken, mooie lijst heb je wel gemaakt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge